Η ανατομία του Κοτόπουλου


Ολόκληρο το κοτόπουλο με το στήθος, το μπούτι, τις φτερούγες, το λαιμό και την πλάτη. Μπορεί να περιέχει 1 συκώτι, 1 στομάχι και 1 καρδιά. Είναι ιδανικό για φούρνο, για γάστρα, αλλά και για σούπα και μαγειρευτά, αν τεμαχιστεί στα μέρη του.


Όλο το στήθος του κοτόπουλου με το κόκκαλο και το δέρμα. Το κόκκαλο έχει χαρακτηριστικό σχήμα καρίνας καραβιού. Το κρέας είναι λευκό και χαμηλό σε λιπαρά.
Είναι ιδανικό για φούρνο, γάστρα και κατσαρόλα. Ειδικά για το φούρνο προτείνεται μαγείρεμα σε λαδόκολλα για να διατηρηθεί ζουμερό.
Το στήθος του κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και το δέρμα. Το χαμηλότερο σε λιπαρά κομμάτι του κοτόπουλου. Το κρέας είναι λευκό και συνεκτικό.
Προτείνεται για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή με υψηλές πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά. Η χρήση του είναι απεριόριστη, από σνακ και ριζότο, μέχρι μαγειρευτά και σάλτσες.