ΚΡΈΑΣ ΜΕ ΆΡΩΜΑ ΌΛΥΜΠΟΥ

<<ΚΡΈΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΌΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΌΝΑ>>

ΚΡΈΑΣ ΜΕ ΆΡΩΜΑ ΌΛΥΜΠΟΥ
ΠΟΙΌΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΌΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΑΣΣΌΝΑ

‘’Ο ΌΛΥΜΠΟΣ ΤΟ ΒΟΥΝΌ ΤΩΝ ΘΕΏΝ’’ΜΕ ΥΨΌΜΕΤΡΟ 2,918 ΜΕ ΚΟΡΥΦΉ ΤΟ ΜΎΤΙΚΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΊΑ. ΣΤΟΥΣ ΠΡΌΠΟΔΕΣ ΑΠΛΏΝΕΤΑΙ Η ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΕΠΑΡΧΊΑ ΕΛΑΣΣΌΝΑΣ ΜΕ 52 ΧΩΡΙΆ ΚΑΙ ΤΟ 80% ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΊΑ ΛΌΓΩ ΤΟΥ ΤΕΡΆΣΤΙΟΥ ΟΡΕΙΝΟΎ ΌΓΚΟΥ’’..

ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΜΕΛΈΤΕΣ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΏΝ ΒΟΕΙΔΏΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΕΛΕΥΘΈΡΑΣ ΒΟΣΚΉΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΆ ΛΙΒΆΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΈΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΉΣ ΑΞΊΑΣ ΓΡΑΣΊΔΙ, ΧΌΡΤΑ, ΒΌΤΑΝΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΆΤΑΙ, ΑΦΟΎ ΕΊΝΑΙ ΠΛΟΎΣΙΟ ΣΕ ΒΑΣΙΚΆ ΑΚΌΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΆ ΟΞΈΑ..(ΛΙΝΕΛΑΪΚΆ ΟΞΈΑ).

Το βόειο περιέχει κάποιες απαραίτητες για τη διατροφή μας ουσίες, όπως πρωτεΐνες ,πολύτιμες βιταμίνες ,μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία..

Οι πρωτεΐνες στο βόειο συγκριτικά με τα πουλερικά είναι περίπου κατά μέσο όρο στο 8% όμως προσφέρει και άλλα .

Το βόειο προμηθεύει τον οργανισμό μας με σημαντικές βιταμίνες κυρίως της ομάδας Β (β1,β2,β6,β12και νιασινίνη) από τις οποίες η βιταμίνη Β12 είναι υπεύθυνη για την δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι υψίστης σημασίας καθώς υπάρχει μόνο στα ζωικά τρόφιμα.

Επιπλέον στο βόειο περιέχονται οι λιποδιαλύτες βιταμίνες Α,D και Ε το συκώτι κυρίως αποτελεί μια βασική πηγή βιταμίνης Α. 

Επίσης βρίσκονται στο βόειο ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων που ενισχύουν τον μεταβολισμό, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο και ο φώσφορος αλλά και ο σίδηρος, το σελήνιο το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός το ιώδιο..

«Τρυφερό κρέας ανάλογα με το σίτεμα»
Σίτεμα = ΩΡΊΜΑΝΣΗ

Μετά τη νεκρική ακαμψία αρχίζουν οι ενζυματικές διεργασίες στον μυϊκό  ιστό. Πρόκειται για το στάδιο <<ωρίμανσης>>του κρέατος..

Το σίτεμα αυξάνει τη τρυφερότητα, απελευθερώνει τα αρώματά του και δημιουργεί ένα εύγευστο και ζουμερό κρέας ανάλογο των προσδοκιών.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Β. Σοφίας 75. Μαρούσι Ιέρωνος & Ζηνοδότου
Τηλ:2114064678 Τηλ:2107515016

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
Πλατεία Αμπελοκήπων-Βαρόσι Ελασσόνα 2ο χλμ Ελασσόνας - Κοζάνης, Ελασσόνα
Τηλ:2493024527 Τηλ:2493024654