ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Σε όλες τις εποχές και τους πολιτισμούς πέρα από τα σύνορα των χωρών και τις ηπείρους το κρέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής όπως το ψωμί και το κρασί.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ
Το κρέας ήταν ανέκαθεν απαραίτητο στη διατροφή του ανθρώπου, αποτελεί αξιόλογη πηγή απορροφήσεων σιδήρου και είναι απαραίτητο συστατικό της διατροφής, ιδιαίτερα κάποιων συγκεκριμένων ομάδων όπως τα παιδιά και οι έφηβοι, οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες μητέρες, οι ηλικιωμένοι και οι αθλητές. Επίσης, περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη, όπως ο σίδηρος, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Το συκώτι περιέχει όλες τις βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Ο σίδηρος, το φιλικό οξύ και η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητα για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Οι επιπλοκές στον οργανισμό από την έλλειψη του κρέατος.
Ο σίδηρος, το φιλλικό οξύ και η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητα για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αν ένα από τα παραπάνω συστατικά δεν υπάρχει, τότε θα παρουσιαστεί αναιμία…

Λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού αυξάνεται η κατανάλωση-ζήτηση κρέατος για την κάλυψη των αναγκών. Αυτό έχει φέρει ως αποτέλεσμα στην αγορά κάποιους επιτήδιους με σκοπό να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και για να το καταφέρουν εκτρέφουν τα ζώα με ένα πλήρως ανορθόδοξο τρόπο για το ζώο αλλά και τη φύση...Σε μικρότερο χρόνο έχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα.. Αυτό γίνεται ως εξής. Όταν ένα ζώο το οποίο από τη φύση του είναι χορτοφάγο το ταΐσεις με βελτιωμένες, γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές επιτυγχάνεις το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όμως αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος. Το αποτέλεσμα του είναι ένα κρέας αναπτυγμένο με τοξίνες που στη συνέχεια αφού το καταναλώσουμε εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό με τη μορφή των διοξινών. Οι διοξίνες ως γνωστό ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος τις καρκινογενέσεις…

ΓΙΑΤΊ ΑΠΛΆ ΕΊΜΑΣΤΕ Ό,ΤΙ ΤΡΏΜΕ

«ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΚΡΈΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΉΣ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ ΚΡΈΑΣ»

ΚΡΈΑΤΑ ΕΛΕΥΘΈΡΑΣ ΒΟΣΚΉΣ..

Προτιμάμε κρέατα ελευθέρας βοσκής αν και σπανίζουν λόγω του ότι τα ζώα αργούν να αναπτυχθούν και είναι αρκετά πιο σκληρά από τα συνηθισμένα, όμως με τεράστια θρεπτικά αξία αλλά και ξεχωριστή γεύση και ιδιαίτερα αρώματα.. Τα κρέατα τα οποία σας φέρνουμε εκτρέφονται σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο του ΟΛΎΜΠΟΥ στην επαρχία ΕΛΑΣΣΌΝΑΣ που ως γνωστό διαθέτει τα πιο σπάνια βότανα ..Επίσης τα νεαρά μοσχάρια κάτω τον 12 μηνών που εκτρέφονται εντατικά τα επιλέγουμε από φάρμες που έχουν βασικό παρονομαστή αυτόχθονες ελληνικές φυλές, πρώτης ποιότητας ζωοτροφές και προσεγμένες σταβλικές εγκαταστάσεις..
ΡΆΤΣΑ +  ΖΩΟΤΡΟΦΈΣ + ΣΤΑΒΛΙΚΈΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ + ΤΡΌΠΟΣ ΣΦΑΓΉΣ =ΚΡΈΑΣ ΆΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ!!!

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Β. Σοφίας 75. Μαρούσι Ιέρωνος & Ζηνοδότου
Τηλ:2114064678 Τηλ:2107515016

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
Πλατεία Αμπελοκήπων-Βαρόσι Ελασσόνα 2ο χλμ Ελασσόνας - Κοζάνης, Ελασσόνα
Τηλ:2493024527 Τηλ:2493024654